balans i arbetet

Jag måste börja få balans i mitt liv

Att vara positiv är för mig något som sker naturligt. Såvida jag inte har några direkta anledningar till att inte vara det så kommer jag försöka ta mig an dagen med ett stort leende, och detta gör all skillnad i världen kära läsare. Försök att tänka positivt även om ni inte känner er glada inombords, bara ge det ett försök så kommer ni att se att med tiden kommer ni också att utveckla en vana där ni till större delen av året befinner er i en positiv sfär. Dock finns det saker som jag personligen måste ta itu med och det är balans i jobbet.

Jag arbetar otroligt hårt och ibland kan timmarna dra iväg utan att jag själv är riktigt medveten om detta. En genomsnittsdag brukar ligga på 12 timmar men ibland kan det faktiskt t.o.m bli mer än så, 14-15 timmars pass är ingen ovanlighet. Jag tror på hårt arbete men jag tror också att det är viktigt att hitta en balans i sitt liv mellan arbete, socialt umgänge och träning. Jag har inte några egentliga tips eller råd att dela med mig denna gången då jag själv dras med detta problem och försöker ivrigt hitta en balans utan framgång. Ibland går man runt och funderar på ifall det kanske är så att balansen kanske ligger i att inte ha en balans överhuvudtaget?

led strålkastare belysning

Lätt att vara positiv med nya lampor i hemmet

Att tänka positivt är något som sker väldigt naturligt för min egel del. Man brukar säga att det är lätt att tänka positivt i medgång men betydligt svårare när man drabbas av motgångar, och detta måste jag verkligen hålla med om. Ett väldigt bra exempel på detta är när jag nyligen unnade mig lite småprylar och valde att köpa in ny belysning till huset. De flesta som känner mig vet att jag inte gillar materiella saker men ibland kan det faktiskt vara kul att köpa något som man verkligen har ett behov av.

Belysningen förändrar omgivningen

Jag är väldigt mån om att alltid försöka befinna mig i en positiv atmosfär och belysning i detta fall bidrar enligt mig till att skapa en harmonisk miljö. Ända sedan lamporna vid garageuppfarten gick sönder så har jag varit i stort behov av att montera upp en ny lampa. Jag har hört väldigt gott om de nya led ljuskällorna som säljs på nätet och valde att äntligen testa en led strålkastare som jag monterade upp häromveckan. Jag valde en varmvit färgtemperatur på 3000 Kelvin då jag inte tycker om kallvit ljus som känns väldigt sterilt och kallt. Med facit i hand så tog jag definitivt rätt beslut i att köpa led. Led dioder drar mindre energi och en 100W led strålkastare lyser starkare än min gamla 300W halogen lampa.

Köket fick också ny belysning

Efter framgången med strålkastaren så fick blev jag lite ljustokig och gjorde ytterligare ett inköp, denna gång till mitt kök. Till skillnad från garageuppfarten så behövde jag ingen ny belysning egentligen utan tanken var att modernisera köket och samtidigt även reducera min elavgift, om än några få procent. Jag ersatte ett 1200 mm lysrör som sluckade hela 36W med ett led lysrör på endast 18W. Nu kanske inte elräkningen påverkas i någon större omfattning men tanken av att led är miljövänligt gör att jag kan sova gott om nätterna.

En guru när det gäller optimism

Allt på denna bloggen kommer att skrivas från en optimistisk synvinkel. Detta behöver inte betyda att jag ”förvränger” sanningen på något sätt och vis utan det betyder att jag skriver om hur jag ser på saker och ting, vilket mestadels är från en optimistisk synpunkt. I videoklippet nedan kan ni ta del av en sann ”guru” när det kommer till att tänka positivt. Njut och beskåda kära läsare!