led strålkastare belysning

Lätt att vara positiv med nya lampor i hemmet

Att tänka positivt är något som sker väldigt naturligt för min egel del. Man brukar säga att det är lätt att tänka positivt i medgång men betydligt svårare när man drabbas av motgångar, och detta måste jag verkligen hålla med om. Ett väldigt bra exempel på detta är när jag nyligen unnade mig lite småprylar och valde att köpa in ny belysning till huset. De flesta som känner mig vet att jag inte gillar materiella saker men ibland kan det faktiskt vara kul att köpa något som man verkligen har ett behov av.

Belysningen förändrar omgivningen

Jag är väldigt mån om att alltid försöka befinna mig i en positiv atmosfär och belysning i detta fall bidrar enligt mig till att skapa en harmonisk miljö. Ända sedan lamporna vid garageuppfarten gick sönder så har jag varit i stort behov av att montera upp en ny lampa. Jag har hört väldigt gott om de nya led ljuskällorna som säljs på nätet och valde att äntligen testa en led strålkastare som jag monterade upp häromveckan. Jag valde en varmvit färgtemperatur på 3000 Kelvin då jag inte tycker om kallvit ljus som känns väldigt sterilt och kallt. Med facit i hand så tog jag definitivt rätt beslut i att köpa led. Led dioder drar mindre energi och en 100W led strålkastare lyser starkare än min gamla 300W halogen lampa. Jag funderade även ett tag på att skaffa mig en vägarmatur nästan som gatubelysning som jag hittade hos Svealight men ändrade mig faktiskt i sista stund.

Köket fick också ny belysning

Efter framgången med strålkastaren så fick blev jag lite ljustokig och gjorde ytterligare ett inköp, denna gång till mitt kök. Till skillnad från garageuppfarten så behövde jag ingen ny belysning egentligen utan tanken var att modernisera köket och samtidigt även reducera min elavgift, om än några få procent. Jag ersatte ett 1200 mm lysrör som sluckade hela 36W med ett led lysrör på endast 18W. Nu kanske inte elräkningen påverkas i någon större omfattning men tanken av att led är miljövänligt gör att jag kan sova gott om nätterna.